lørdag den 30. juli 2011

San Lucas

Så ankom vi endelig til vores nye hjem i San Lucas. En lille by - med meget potentiale!
Huset, Casa Blanca, er virkelig fint. Det er meget stort, og har to meget rummelige lækre køkkener, og en rigtig fin lille have, hvor der højest sandsynligt om nogle få måneder kommer flotte blomster og lækre frugter.
Vi har haft vores første uge på kontoret, og har været ude og køre vildt (og en lille smule fast) i den ene af de tre Toyota Landcruisers, der tilhører projektet.
Vi har været oppe og spille Fronton (som er et spil der minder om stor squash), og vi har haft besøg af nabobørnene op til flere gange, som idag medbragte to fugleunger, som de havde fundet.
Vi har været til vores første indvielse, som var en indvielse af en hus (SAFCI-huset), som IMCC, helt ekstraordinært har doneret penge til. Det var virkelig en oplevelse!
Vi startede ud mandag morgen med en møde bl.a. med cheflægen på hospitalet, som hedder intet mindre end Julio Cesar, men er en meget flink mand, som startede med at holde en lille tale, hvor han bød Søren og jeg velkommen til San Lucas, og takkede os, fordi vi kom hertil for at arbejde frivilligt. Man skal nok lige vænne sig til bolivianernes overdådige måde at holde tale på, men det giver godt nok også god selvtillid  :).
Vi er begyndt at lære hvad vores arbejde skal gå ud på det næste år - og det virker allerede nu spændende, så vi glæder os begge to til at fortsætte arbejdet på mandag, hvor vores bolivianske ansatte kommer tilbage fra deres fridage. De har, ligesom os, otte fridage i løbet af en måned. Danskerne vælger oftest at bruge fridagene i weekenderne, hvor bolivianerne oftest vælger, at samle dagene, fordi de bor i andre byer end San Lucas, og skal bruge 3-4 timer på at køre hjem til deres familie.
Det er meget dejligt afslappende at være her i San Lucas, og vi har allerede vænnet os til den ret gode livsstil med siesta, lækker mad og gode film hver aften.

-Stine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar