mandag den 20. februar 2012

En kat og et karneval...

Så fik vi købt en kat... Den sødeste, frækkeste lille gråhvide killing, som i anledningen af, at den blev købt den samme dag, som Danmark vandt EM i håndbold, er blevet navngivet Wilbek. Vi er dog endnu lidt i tvivl om kønnet, drengene er overbeviste om, at det er en han, mens pigerne er lidt mere skeptiske.
Han har allerede fundet sig godt på plads i vores senge, så nu skal vi bare til at vende ham til, at det ikke er dér en kat skal sove (han er dog ikke helt tilfreds med dette).


Karneval
-Og så har vi lige været til en af de festligste begivenheder i hele Bolivia: Karneval i Oruro.

Karneval er en af de største begivenheder i Bolivia i løbet af året. I den sidste månedstid har man skulle passe på i de større byer, for ikke at blive ramt af en flyvende vandballon eller skumsprøjt. Alt dette var bare forberedelsen til den store event, som for os startede torsdag i Sucre med vandkamp i gaderne blandt de yngre elever i folkeskolerne, fredag med vandkamp blandt de større elever og blandt institutionerne (inklusiv et flot optog af byens politifolk som var udklædt som gamle damer, fulde mænd og klovne!?). Lørdag tog vi fra Sucre mod Oruro, for intet karnaval i Bolivia er større end det i Oruro.
Her skal det lige nævnes, at Oruro normalt ikke er mange dages besøg værd. Det er en lidt trist mineby, som primært beskæftiger sig med udgravning af mineraler... og så karnevallet. Vi ankom til byen, og kunne ikke umiddelbart mærke, at det lige på det tidspunkt foregik årets største fest bare en kilometer fra hvor vi var. Men vi parkerede bilen, og tog en taxa til centrum - og så var der ellers fest! Plazaen var proppet med folk der stod og gerne ville ind på pladsen, og folk hujede, skreg og dansede på tribunerne. Musikken fra det orkester og deres dansende følgesvende bragede igennem, og der var skum, konfetti og fyrværkeri alle steder.
Vi fik møvet os igennem og over på plazaen, hvor vi ret hurtigt fik købt os nogle billetter til siddepladser. Hvilket viste sig, at være nogle af de bedste! 4 række midt for.
Optoget, som var det vi havde købt billetter til var i fuld gang. Aldrig har man set så mange farver på ét sted. Det var så fantastisk et syn. Glade dansende mennesker, fuld musik og små 3-4-årige børn klædt ud som bamse-agtige dyr. Folk med og folk uden masker, kvinder med lange kjoler, kvinder med korte kjoler, høje hæle, flade sko, glimmer, glitter - dansende mænd, som slog deres håndholdte hjelme ned i jorden, og bjælder der raslede i tankt med musikken. WOW!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar